Drokan osvojio broncu
19/10/18

Drokan osvojio broncu

Luka Drokan osvojio je  brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u obaranju ruke za osobe s invaliditetom, u turskoj Antalyji, nakon što je u polufinalnoj borbi u kategoriji do 70 kg izgubio od Rusa Magomedrasula Musaeva. 

Na SP u Antalyji nadmeće se  više od 350 natjecatelja iz četrdesetak država u trideset kategorija na obje ruke, a novi svjetski prvak u kategoriji do 70 kg je Rus Anatolii Susharin.

Brončana medalja svakako je veliki uspjeh za 22-godišnjeg studenta treće godine prediplomskog studija Drvne tehnologije i Križevaca iako se on nadao najsjajnijem odličju. 

"Ne mogu biti nezadovoljan jer je ipak svjetsko odličje u mojim rukama. Koristim priliku da se zahvalim predsjedniku i članovima Kluba za Obaranje ruku Spartanci iz Zagreba  na podršci koju mi pružaju, a ja sam svjetsku  broncu iz Antalyje dodao svojoj kolekciji medalja koja se do sada sastojala od bronce sa Svjetskog prvenstva 2016. godine, srebra sa Svjetskog prvenstva 2017. godine te srebra sa Europskog prvenstva 2018. godine", zaključio je Drokan.

Moglo bi vas zanimati...