21/09/18

Europski tjedan sporta

U organizaciji Središnjeg državnog ureda za šport na zagrebačkom Jarunu će se u subotu u 12. sati, uz moto #BeActive, otvoriti četvrti Europski tjedan sporta s ciljem – potaknuti građane na tjelesnu aktivnost.

Prema podacima Eurobarometra Hrvatska se nalazi u crvenoj zoni sa čak 56% građana koji se ne bave nikakvom tjelesnom aktivnošću, a istraživanje Središnjeg državnog ureda za šport pokazalo je još lošiju statistiku, pa je ta brojka na čak 62%. Zato će se i ove godine, od 22. do 30. rujna, održati niz programa i događanja kojima se želi motivirati građane i osvijestiti ih o tome koliko je bavljenje tjelesnom aktivnošću važno zbog očuvanja i poboljšanja njihovog zdravlja.

Na otvaranju na Jarunu od 11 sati na središnjoj livadi između ulaza Hrgovići i Hrvatskog Sokola građani će moći isprobati sportove poput odbojke, kuglanja, veslanja, mačevanja, plesa, ragbija, stolnog tenisa, raznih borilačkih vještina i raznih oblika vježbanja vođenih licenciranim trenerima te odabrati ono što svakome najbolje odgovara. U odabiru će im pomagati i svjetski prvak Mihovil Fantela, olimpijski viceprvak Damir Martin, rukometaši PPD Zagreba kao i gluhi zlatni rukometaši i još mnogi drugi vrhunski sportaši.

"Želimo pokazati koliko je malo potrebno kako bi se pokrenuli i kako nam to malo može puno pomoći u očuvanju našeg zdravlja i općenito poboljšanju kvalitete života", rekla je državna tajnica za sport Janica Kostelić pozivajući građane da u subotu dođu na Jarun.

Europski tjedan sporta želi ukazati na mnoge probleme, pa tako tijekom Tjedna postoje posebni fokus dani posvećeni vježbanju na radnom mjestu te vježbanju u školama, a veliki broj fitness centara i udruga diljem Hrvatske će od 22. do 30. rujna otvoriti svoja vrata građanima.

Ove godine kao novitet u sklopu Europskog tjedna sporta održat će se #BeActive Night kojom se želi pokazati kako vježbanje može biti itekako zabavno. Naime, u sjajnom ambijentu pulske Arene 29. rujna od 20 sati bit će organizirano noćno vježbanje koje će biti upotpunjeno atraktivnim plesnim točkama. A vježbati pod zvijezdama neće samo Pula već će se priključiti i drugi gradovi poput Osijeka, Splita, Zagreba, Rijeke…

Moglo bi vas zanimati...