Fan Zhendong obranio naslov

28/05/23

Fan Zhendong obranio naslov

SAŽETAK

Kineski stolnotenisač Fan Zhendong opravdao je status najboljeg na svjetskoj ljestvici obranio je naslov svjetskog prvaka.

Kineski stolnotenisač Fan Zhendong opravdao je status najboljeg na svjetskoj ljestvici obranio je naslov svjetskog prvaka pobijedivši u uzbudljivom finalu Svjetskog prvenstva u južnoafričkom Durbanu sunarodnjaka Wanga Chuqina s 4-2 (-8, 9, 7, 10, -11, 3).

Osvajači zlatne medalje u muškim parovima sučelili su se i za pojedinačni naslov, a 23-godišnji Wang Chuqin je mogao ostvariti rijetko postignuće osvajanjem naslova u sve tri konkurencije na ovom SP-u. No, iako je u petom setu spasio čak pet meč-lopti (10-5) i smanjio prednost Fana na 3-2, 26-godišnji branitelj naslova je u šestom setu ostavio sunarodnjaku samo tri poena i stigao do svog drugog pojedinačnog zlata na svjetskim prvenstvima.

Fanu Zhendongu s velikih natjecanja nedostaje još samo jedno pojedinačno zlato, ono koje dobivaju olimpijski pobjednici. U svojoj kolekciji ima srebro iz Tokija 2021.

Wangu Chuqinu ostaje utjeha da je s dva zlata i jednim srebrom najuspješniji natjecatelj Svjetskog prvenstva koje je u nedjelju završeno u Durbanu.

 

Kineska 22-godišnja stolnotenisačica Sun Yingsha nova je svjetska prvakinja u pojedinačnoj konkurenciji, a zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u južnoafričkom Durbanu osvojila je pobijedivši u nedjeljnom finalu sunarodnjakinju Chen Meng sa 4-2 (-5, 8, 7, 7, -7, 6) 

To je prvi pojedinačni naslov svjetske prvakinje za trenutačno prvu stolnotenisačicu na svjetskoj ljestvici, a dodala ga je srebru osvojenom na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. i naslovu azijske prvakinje iz 2019. Sun iz Durbana odlazi s dva zlata, jer je u paru sa sunarodnjakom Wang Chuqinom osvojila svjetski naslov u mješovitom paru.

(Hina)

 

Moglo bi vas zanimati...