19/07/18

Festival sporta "Ljeto na Platku"

U nedjelju, 22. srpnja, na Platku će se održati prvi festival sporta i rekreacije "Ljeto na Platku", u suradnji tvrtke Goranski sportski centar i Saveza sportske rekreacije "Sport za sve" Primorsko-goranske županije, najavljeno je na konfereciji za medije u sjedištu Primorsko-goranske županije u Rijeci.

Stručni suradnik Goranskog sportskog centra Davorin Klobučar je istaknuo da se na ovaj način želi popularizirati boravak u ovom sportsko-rekreacijskom centru, kojeg je ocijenio najboljim takvog tipa u zemlji.

"Nakon vrlo uspješne zimske sezone, želimo potaknuti i ljetnu sezonu na Platku, jer želimo na težište aktivnosti Platka bude upravo ljeti", kazao je.

Tajnik saveza "Sport za sve" Dalibor Korenić rekao je da će u nedjelju sadržaji na Platku biti namijenjeni svim dobnim skupinama, a ciljana populacija su obitelji, koje se želi potaknuti da zajedno provedu kvalitetan dan u prirodi.

Sudionici će moći birati između biciklijade cestama oko Platka na 30, 22 i devet kilometara, "maratona za mame i bebe", kojeg mogu proći hodom, trčanjem, s kolicima za najmanje, a mogu birati i tri dužine staze. Nordijski hodači će se moći organizirano popeti do vrha Radeševa, gdje je gornja postaja žičare, a moći će se koristiti i standardna rekreacijska ponuda Platka, poput tubinga, odnosno spuštanja stazom na napuhanim kružnim sjedalima i vožnje autića na pedale, po pristupačnim cijenama, rečeno je.

Moglo bi vas zanimati...