FIFA odgodila kvalifikacije za SP 2022.

06/05/21

FIFA odgodila kvalifikacije za SP 2022.

SAŽETAK

FIFA je objavila da će se afričke kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022., koje su se trebale održati u lipanju, odgoditi za jesen i proljeće.

FIFA je objavila da će se afričke kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022., koje su se trebale održati u lipanju, odgoditi za jesen ove godine i sljedeće proljeće zbog pandemije koronavirusa.

"FIFA može potvrditi da je odlučila, zajedno s Afričkim nogometnim savezom, odgoditi afričke kvalifikacije zbog trenutačnih problema uzrokovanih pandemijom covida-19 i želje da se osiguraju optimalni uvjeti za igranje", objavila je svjetska krovna nogometna organizacija. Ovo je druga odgoda ovih kvalifikacija koje su se trebale održati u listopadu prošle godine.

Odgođene utakmice igrat će se u vrijeme igranja međunarodnih utakmica u rujnu, listopadu i studenom ove i u ožujku sljedeće godine.

U afričkim kvalifikacijama sudjeluju 54 reprezentacije koje se bore za pet mjesta na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Kataru u studenom i prosincu 2022. godine.

Moglo bi vas zanimati...