Formula 1: Bez utrke u Njemačkoj

15/09/21

Formula 1: Bez utrke u Njemačkoj

SAŽETAK

Šef natjecanja Svjetskog prvenstva u Formuli 1 Stefano Domenicali izjavio JE kako kalendar za 2022. ne predviđa niti jednu utrku u Njemačkoj. 

Šef natjecanja Svjetskog prvenstva u Formuli 1 Stefano Domenicali izjavio JE kako kalendar za 2022. godinu ne predviđa niti jednu utrku u Njemačkoj. 

"Imam osjećaj kako sami organizatori ne vjeruju da mogu organizirati utrku", izjavio je Domenicali.

Usprkos tome što je njemački Mercedes sedmerostruki uzastopni svjetski prvak u konkurenciji konstruktora te što Njemačka ima dva svoja vozača, četverostrukog svjetskog prvaka Sebastiana Vettela (Aston Martin) i sina legendarnog Michaela Schumacherja, Micka Schumacherja (Haas), ni u Hockenheimu niti u Nuernburgringu se iz financijskih razloga ne žele obvezati za organizaciju sljedećih utrka.

Posljednji put Hockenheim je ugostio utrku Formule 1 2019. godine, dok je Nuernburgring bio domaćin 2020. usprkos pandemiji koronavirusa. Ove godinenije predviđena utrka u Njemačkoj usprkos 23 utrke u kalendaru.

"Zanimanje za Formulu 1 je veliko. Pogledajte samo Nizozemsku, Zandvoort je rasprodan za sljedeće tri godine", dodao je Domenicali.

Izvor: Hina

Moglo bi vas zanimati...