Gorša najbolji u Riju
30/08/19

Gorša najbolji u Riju

Hrvatski strijelac Petar Gorša na natjecanju je Svjetskog kupa u Rio de Janeiru pobijedio disciplini MK puška 50 metara trostav.

Hrvatski je strijelac u zanimljivom finalu do pobjede stigao s 0.2 kruga prednosti ispred drugog Indijca Sanjeeva Rajputa. Uoči posljednjeg hica finala Gorša je za Rajputom zaostajao 1.0 krug, no Indijac je podbacio i svojim posljednjim metkom pogodio samo 8.8, pa je Gorši za pobjedu bilo dovoljno njegovih 10.0.

Za Goršu je ovo druga pobjeda u Svjetskom kupu, prije tri godine je bio najbolji u trostavu u Bakuu.

Gorša je finale izborio s trećim rezultatom kvalifikacija i 1177 pogodaka, četiri manje od najboljeg Kineza Changhonga Zhanga i tri manje od drugog Rajputa.

Finalni dio natjecanja naš je strijelac odlično započeo te je nakon 15 metaka ispaljenih u klečećem stavu bio vodeći, nakon sljedećih 15 metaka ispaljenih u ležećem stavu pao je na drugo mjesto sa 0.2 kruga zaostatka za Norvežaninom Simonom Claussenom, da bi već nakon prvih pet metaka u stojećem stavu stigao na čelo sa 1.7 krugova prednosti u odnosu na Rajputa koji se probio na drugu poziciju. Uoči posljednjih pet metaka Gorša i Rajput su bili izjednačeni na vrhu. Kada je Gorša pogodio 9.4 krugova u svom 43. metku finala, a Rajput maksimalnih 10.9, Indijac je preuzeo vodstvo sa 1.1 krugom prednosti i činilo se kako je upravo u toj seriji pala odluka o pobjedniku. No, u posljednja dva metka Gorša je pogodio 10.3 i 10.0,  a Rajput 10.2 i 8.8 te je došlo do velikog preokreta.

Treće mjesto je s 449.2 krugova osvojio Kinez Zhang.

Moglo bi vas zanimati...