Hirscher najbrži

16/12/18

Hirscher najbrži

SAŽETAK

Najbolji skijaš današnjice Marcel Hirscher 6. je put bio najbrži u veleslalomskoj

Najbolji skijaš današnjice Marcel Hirscher šesti je put bio najbrži u veleslalomskoj utrci na legendarnoj stazi Gran Risa u talijanskoj Alta Badiji, a drugoplasirani Francuz Thomas Fanara za nenadmašnim Austrijancem je zaostao čak 2.53 sekunde.  

Hirscher je bio uvjerljivo najbrži u prvoj vožnji, a unatoč velikoj prednosti, na sličan je način odskijao i drugu vožnju te na kraju stigao do jedne od najuvjerljivijih pobjeda, ukupno 61. u njegovoj karijeri kojom je nastavio niz od 18 uzastopnih veleslalomskih utrka u kojima se našao na postolju.

Francuz Thomas Fanara do postolja je stigao sa 14. mjesta u prvoj vožnji, a odličan nastup francuskih skijaša upotpunio je Alexis Pinturault osvojivši treće mjesto, nakon što je bio sedmi uoči druge vožnje.

Drugoplasirani iz prve vožnje Šveđanin Matts Olsson završio je kao šesti, a 21-godišnji Švicarac Marco Odermatt, koji je bio iznenađujuće treći sa startnim brojem 27, nije završio drugu vožnju.

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić imao je razočaravajući nastup u prvoj vožnji zaostavši čak četiri sekunde i 26 stotinki za Hirscherom, što je bilo dovoljno tek za 40. mjesto u konkurenciji 81 natjecatelja.

Pobjedom u Alta Badiji Marcel Hirscher je povećao prednost u redoslijedu veleslalomaša sa 280 bodova, 132 više od drugoplasiranog Henrika Kristoffersena, a vratio se i na vodeće mjesto u ukupnom redoslijedu u kojem ima 380 bodova, 40 više od Austrijanca Maxa Franza.

Već u ponedjeljak (18.15 sati) skijaši će se ponovno u Alta Badiji boriti za bodove u Svjetskom kupu, a na rasporedu je paralelni veleslalom.

Moglo bi vas zanimati...