Hraski 4. u slalomu
19/12/19

Hraski 4. u slalomu

Hrvatska skijašica Rea Hraski osvojila je četvrto mjesto u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama gluhih u talijanskom Sondriju.

"Bilo je dosta teško jer je temperatura bila iznad nule i u donjem dijelu staze je padala kiša pa je snijeg bio dosta mekan. U prvoj vožnji nisam uhvatila dobar ritam, dosta sam zaostala za konkurenticama i završila na četvrtom mjestu. U drugoj vožnji sam išla puno bolje, ali na kraju rezultat je realan, četvrto mjesto je za mene fantastično," kazala je Hraski.

Najbolja hrvatska gluha skijašica je tako nastup na ZOI zaključila s dvije brončane medalje u spustu i superveleslalomu, te dva četvrta mjesta u veleslalomu i slalomu.

"Na kraju svih ovih utrka na Zimskim Olimpijskim igrama gluhih, stvarno sam presretna, ostvarila sam rezultate o kojima sam sanjala svih ovih godina i ponosno se vraćam kući. Još jednom ogromno hvala svima na divnoj podršci," kazala je 27-godišnja Zagrepčanka.

Skijašici koja u bogatoj kolekciji sportskih odličja ima i šest medalja sa svjetskih prvenstava i devet medalja s europskih prvenstava u stožeru se priključio bivši hrvatski skijaš Natko Zrnčić Dim.

"Završili smo olimpske igre i mislim da je bilo jako uspješno. Postigli smo svoj cilj, Rea je osvojila dvije brončane medalje. Bila je i odlična četvrta dva puta na tehničkim disciplinama i mislim da su ZOIG prošle jako uspješno za nas. Jako sam sretan zbog Ree i cijelog tima što smo ZOIG priveli kraju s uspjehom i bez ozljeda," rekao je Rein savjetnik, Natko Zrnčić Dim.

U srijedu je nastupila i curling reprezentacija, koja je izgubila od Mađarske s 7:2. Međutim, rezultat na kraju nije bio presudan jer je Hrvatska već ranije osigurala polufinale.

"U četvrtak igramo protiv snažne reprezentacije Kine. Najvažnije nam je odmoriti se i psihički pripremiti za ponovni susret s Kinom," kazala je curlingašica Melani Turković.

 

Izvor: www.hina.hr

Moglo bi vas zanimati...