Hrvatska na SP-u mora ciljati visoko

11/01/21

Hrvatska na SP-u mora ciljati visoko

SAŽETAK

Legendarni hrvatski rukometaš Petar Metličić izjavio kako hrvatska rukometna reprezentacija mora ciljati "visoko". 

Legendarni hrvatski rukometaš i nekadašnji kapetan reprezentacije Petar Metličić u ponedjeljak je izjavio kako hrvatska rukometna reprezentacija izgleda dobro i mora ciljati "visoko" na predstojećem Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Egiptu od 13. do 31. siječnja.

"Mislim  da  Hrvatska mora ciljati visoko i mislim da  Hrvatska to može napraviti, ja vjerujem da će to ostvariti," rekao je Metličić u programu Radio Splita, komentirajući skorašnje Svjetsko rukometno prvenstvo.

Podsjećajući na odsutnost nekih igrača među kojima su Luka Stepančić, Igor Karačić te Marin Šego, Metličić je kazao kako će golman Šego "vjerojatno nastupati".

"Mislim da ne izgledamo loše, vratila su se dva iskusna igrača Ivan Čupić i Manuel Štrlek koji znaju osvajati medalje. Vraća se Ivan Martinović  koji je već prošle godine trebao biti udarni igrač ove reprezentacije," istaknuo je Metličić. Dodao je kako trebamo biti optimisti.

Prema Metličićevom mišljenju, teško je govoriti tko bi mogao biti favorit ovog Svjetskog rukometnog prvenstva jer svi razmišljaju da imaju što manje problema s covidom-19, a  ima i dosta ozlijeđenih igrača koji neće nastupati.

 

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak smatra da su spremni za velike stvari na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, ali da treba biti oprezan i ići iz utakmice u utakmicu.

 "Mislim da je najbitnije da mi idemo iz utakmice u utakmicu. To ponavljamo svake godine, ali to je tako. Prvi protivnik je Japan, pogledali smo već par videa, igraju nezgodnu 3-3 obranu. Mi jesmo favoriti, ali moramo to pokazati na terenu. Nije lako igrati pred praznim tribinama, jer svaki sportaš je navikao da ga nose navijači. Smatram da imamo dobru ekipu i da smo spremni za velike stvari, a do kuda ćemo dogurati, to ćemo vidjeti. Mi igramo za vas, vi budite uz nas", izjavio je Duvnjak.

Svjetsko rukometno prvenstvo u Egiptu prvo je  u povijesti sa 32 reprezentacije. Natjecanje po tradiciji otvara domaćin 13. siječnja protiv Čilea. Hrvatska reprezentacija je u skupini C, koja se igra u Aleksandriji, zajedno s Japanom, Angolom i Katarom.

Moglo bi vas zanimati...