Hrvatska poražena u četvrtfinalu

17/09/21

Hrvatska poražena u četvrtfinalu

SAŽETAK

Hrvatska baseball reprezentacija poražena je u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Torinu od domaćina Italije s 8:5.

Hrvatska baseball reprezentacija poražena je u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Torinu od domaćina Italije s 8:5, međutim već i sam plasman među osam najboljih veliki je uspjeh.

Jedna od europskih baseball velesila je povela 1:0, Hrvatska je u trećem iningu izjednačila, no Talijani su u četvrtom iningu poveli 4:1, a u osmom 8:2. U posljednjem peridu igre hrvatska vrsta je smanjima na 8:5.

Hrvatska je četvrtfinale osigurala s dvije pobjede u skupini protiv Njemačke 8:2 i Ukrajine 9:3, dok je u susretu koji je odlučivao o prvom mjestu izgubila od Španjolske s 12:0, ali svjesno čuvajući bacače za četvrtfinalni ogled protiv Italije.

Startni bacač protiv Italije bio je naturalizirani Venezuelanac Jose Diaz, koji je hrvatsko državljanstvo stekao prije nekoliko godina igrajući u Karlovcu, a sada je profesionalac upravo u Italiji.

Za hrvatsku reprezentaciju igrao je i njegov sunarodnjak Jose Herrera, naš najbolji udarač i MVP hrvatskog prvenstva, Amerikanci Andrew Jones i Phillip Smith, te naši igrači Andrija Tomić, Antonio Horvatić, Kruno Gojković, Marin Tadić...

Hrvatskoj je to bio drugi plasman u četvrtfinale, nakon 2001. godine, kada je ogledu za polufinale s tijesnih 8:7 izgubila od Nizozemske koja je 23 puta osvojila europski naslov.

Talijani su 10 puta bili europski prvaci, a po jednom su slavili Španjolci i Belgijanci.

Izvor: Hina

Moglo bi vas zanimati...