Hrvatski juniori zlatni
30/06/19

Hrvatski juniori zlatni

Hrvatska muška juniorska reprezentacija u rukometu na pijesku osvojila je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Poljskoj nakon što je u finalu svladala Mađarsku s 2:1 u setovima (20:25, 20:19, 7:6). 

 Hrvatski juniori dobro su otvorili finale, ali nekoliko ključnih obrana protivnika donijelo je Mađarskoj prvi set. U drugom setu Hrvatska je veći dio držala vodstvo i na kraju je slavila s 20:19. Pobjednik je odlučen u raspucavanju u kojem je Luka Brezinščak obranio dvije lopte, a Ivan Rukljač pogodio za konačnih 7:6.

 "Jako sam ponosan na naše dečke, osvojili smo medalju zasluženo. Ne znam što reći, emocije su nas preplavile. Neopisiv je osjećaj zabiti pobjednički gol", kazao je Ivan Rukljač.

 Hrvatska je tako osvojila još jedno zlatu u nizu medalja s velikih natjecanja. Najučinkovitiji u finalnoj utakmici bio je Dario Đuran sa devet golova, dok je Jan Kovačec proglašen je najboljim obrambenim igračem prvenstva.

 "Došli smo ovdje s ciljem da osvojimo zlato, i na kraju smo uspjeli. Vratili smo ponovno juniorsko zlato u Hrvatsku, nakon 2011. i Umaga. U raspucavanju je bila velika drama. Na kraju smo bili spretniji i zasluženo pobijedili. Smatram da je ovo veliki uspjeh za ovu generaciju i za budućnost rukometa na pijesku u Hrvatskoj”, izjavio je izbornik muške juniorske reprezentacije Stjepan Babić.

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija EP je završila na 13. mjestu pobjedom nad Slovačkom 2:0 u setovima. 

Moglo bi vas zanimati...