Karatisti uspješni u borbama
08/11/18

Karatisti uspješni

Hrvatska muška reprezentacija u borbama u 1. kolu ekipnih natjecanja na Svjetskom prvenstvu u karateu u Madridu svladala je Hong-Kong s 3:0. 

Uvjerljive su bile pobjede Andjela Kvesića (6:0) i Zvonimira Živkovića (5:1), a do trijumfa za ekipu stigao je i Enes Garibović. Ostvario je prvi bod, u meču koji je završio 1:1, a to je bio znak i za ukupnu pobjedu hrvatske selekcije s maksimalnim rezultatom."Nismo ništa kalkulirali. Ishod na tatamiju je na neki način očekivan, premda danas nema potcjenjivanja apsolutno nikoga. Odgovorno i na pobjedu nastavljamo i u dvoboju s Njemačkom ", istaknuo je izbornik muške reprezentacije u borbama Esad Garibović. 

Izbornik ženske reprezentacije u borbama Dragutin Galina imao je puno više neizvjesnosti, a djevojke su se također borile protiv Hong-Konga i pobijedile 4:2.

Presudna je bila prva borba, u kojoj je Marina Barac nastavila pobjedničkim ritmom, kao i prije pola godine kada je debitirala u ekipnom natjecanju na EP-u u Novom, Sadu. Visoka pobjeda 4:0 imala je odlučujući učinak, budući da je Ana Lenard zakomplicirala situaciju gotovo senzacionalnim porazom 2:0. U posljednjoj borbi Alessandra Hasani održala je remis bez bodova, pa je hrvatska vrsta ukupno boljim bodovnim učinkom (4:2) izborila sutrašnji susret s Izraelom. Lenard osobito, a djelomično i Hasani bile su pod velikim pritiskom nakon ranijeg ispadanja u natjecanju po kategorijama,

"Iznimno je važna bila prva pobjeda, a mi smo ekipa i jedino tako treba gledati na razvoj dogadjaja u meču", rekla je Marina Barac nakon ukupne pobjede protiv Hong-Konga. 

Moreno Emanuelle Pinter i 16-godišnja Sabina Petković debitanti su na velikim natjecanjima, na što je upozorio i izbornik obje selekcije u katama Tihomir Grgić.

Održana su i natjecanja u parakarateu. Od naših sportaša s invaliditetom nastupili su Ivan Vuković i Miroslav Rakić predvodjeni trenerima Danijelom Kufnerom i Domagojem Šusterom.

Na SP-u  u karateu u Madridu koje završava u nedjelju sudjeluje 1117 natjecatelja iz 140 zemalja. 

Moglo bi vas zanimati...