Kerley istrčao 6. najbolje vrijeme na svijetu na 100m

25/06/22

Kerley istrčao 6. najbolje vrijeme na svijetu na 100m

SAŽETAK

Amerikanac Fred Kerley ostvario je najbolje vrijeme sezone na svijetu na 100 m istrčavši tu dionicu u polufinalu američkog prvenstva za 9.76 sekundi.

Amerikanac Fred Kerley ostvario je najbolje vrijeme sezone na svijetu na 100 m istrčavši tu dionicu u petak u polufinalu američkog prvenstva za 9.76 sekundi.

Kerley, osvajač srebrne medalje na OI u Tokiju je tako popravio svoj rezultat od večer ranije (9.76), a vrijeme koje je istrčao u polufinalu je šesto najbolje u povijesti.

U drugom polufinalu najbrži je bio Trayvon Bromell s vremenom 9.81, dok je Christian Coleman bio treći (9.87).

Coleman, koji je bio suspendiran 18 mjesec zbog kršenja antidoping protokola zbog čega je propustio OI u Tokiju, plasirao se na SP koje se krajem srpnja održava u Eugeneu kao branitelj naslova.

Kod žena najbrža je bila Meslissa Jefferson s vremenom 10.69 sekundi.

Svjetska rekorderka i osvajačica zlatne medalje na 400 mm  s preponama Sydney McLaughlin ostvarila ja u polufinalu vrijeme 52.90 sekundi što je za dvije sekunde brže od vremena njenih suparnica.

Sudjelujući na svom zadnjem nacionalnom prvenstvu američka atletičarka s najviše medalja Allyson Felix nije se uspjela plasirati u finale na 400 m, ali još uvijek može osigurati nastup na SP-u ako sa štafetom ostvari dobar rezultat.

Svjetska rekorderka na 100 m prepone Kendra Harrison, koja je u Tokiju bila druga, imala je sinoć drugo najbolje vrijeme (12.47) iza 25-godišnje Alayshe Johnson (12.41).

Zlatna iz Tokija u bacanju diska Valarie Allman i ovdje je imala najbolji rezultat, slavila je s hicem od 66,92-m.

(Hina)

Moglo bi vas zanimati...