Koneru izbacila Giryu
16/07/20

Koneru izbacila Giryu

U derbi susretu četvrtfinalnog programa posljednjeg iz serije šahovskih Grand Prix turnira FIDE igranim brzopoteznim tempom Indijka Humpy Koneru poslije velike borbe eliminirala je Ruskinju Olgu Giryu sa 7:6.

Nakon natjecanja u tri segmenta - 30-minutnoj igri na pet minuta uz dodatak od jedne sekunde poslije svakog odigranog poteza, 30-minutnoj igri na tri minute uz dodatak od jedne sekunde i 10-minutnoj igri na jednu minutu uz dodatak jedne sekunde - u polufinale su se teškom mukom uspjele probiti Ukrajinka Anna Muzičuk i Indijka Harika Dronavalli.

Anna Muzičuk je nakon prvog segmenta natjecanja gubila od Mongolke Munkzul Turmunk s 0:3, ali je u igri na tri i na jednu minutu uspjela napraviti preokret i rezultatom 5,5:4,5 izboriti plasman u polufinale.

Neočekivano težak posao imala je i Indijka Harika Dronavalli protiv Amerikanke Tatev Abrahamyan, ali je na kraju slavila sa 6:5.

Rezultati četvrtfinalnih susreta: Yifan-Kaiyu 7,5:1,5, Kosteniuk-Assaubayeva 7:5, Gunina-Nguyen Pham 6,5:3,5, Muzičuk A.-Munkhzul 5,5:4,5, Abdumalik-Cori 7:4, Koneru-Girya 7:6, Dronavalli-Abrahamyan 6:5, Hadamalsharieh-Krush 8:3.

 

Izvor: www.hina.hr

Moglo bi vas zanimati...