Kumrić bez bronce
11/02/19

Kumrić bez bronce

Na jednom od najvećih džudo turnira sezone Grand Slam Parizu nastupilo je četvero hrvatskih reprezentativaca od kojih je najbliži odličju bio Zlatko Kumrić u kategoriji do 100 kilograma izgubivši borbu za broncu od Izraelca Paltchika.

Kumrić je na startu bio bolji od Amerikanca Keevea, a potom je ipponom porazio petog na svijetu, Portugalca Fonsecu. Uslijedila su dva prekrasna ippona, protiv Remarenca iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Francuza Iddira.

Protiv aktualnog svjetskog prvaka Južnokoreanca Choa dobro se držao, ali je Cho iskoristio svoju priliku i s wazarijem otišao do polufinala. Kumriću je u borbi za broncu dočekao Izraelca Paltchika, trećeg sa svjetske rang ljestvice. Prve dvije minute je dominirao u gardu, natjerao Paltchika na dvije kazne i došao na rub medalje. Međutim, tada Izraelac pokazuje zašto je u svjetskom vrhu i dvije situacije riješava u svoju korist wazarijima za slavlje.

Na pragu borbe za medalju bila je i Barbara Matić (do 70 kg), koja je do četvrtfinala stigla ipponima protiv Belgijke Taeymans i Južnokoreanke Kim, te wazarijem protiv Brazilke Santane. U četvrtfinalu je naša judašica izgubila wazarijem od domaće predstavnice Pinot, a zatim ipponom u repasažu od iskusne Marokanke Niang.

"Imam osjećaj da je mogla danas do medalje. Lijepo je radila sve do četvrtfinala, odnosno čak i do repasaža, ali tamo nije odradila taktički kako je bilo dogovoreno uoči borbe," rekao je trener Vladimir Preradović, dok je Barbara dodala:" Osjetila sam i četvrtfinalu da mogu dobiti, ali danas nije išlo bolje. Vraćamo se treninzima i vjerujem da ću uskoro opet do medalje na Grand Prix turnirima."

U prvim nastupima izgubili su Dominik Družeta (do 81 kg) i Ivana Maranić (preko 78 kg).

Moglo bi vas zanimati...