Kvesić bez bronce
28/01/19

Kvesić bez bronce

Hrvatski reprezentativac Ivan Kvesić nastavio je osvajati bodove u kvalifikacijskom ciklusu za Olimpijske igre u Tokiju. Na prvom ovogodišnjem natjecanju Svjetske karate lige u Parizu izgubio je u repasažu kategorije do 84 kg u borbi za broncu od Egipćanina Ahmeda Ramadana Mohameda s 2-7.

Prije toga bio je bolji od Danca Michela Corbalana sa 1-0, Makedonca Berata Jakupija s 2-1 i Iranca Keyvana Babana s 2-0, a u četvrtoj borbi izgubio od Iranca Mohameda Mahanija Gharizadeha 4-6.

U ranijoj fazi repasaža borbe za broncu natjecanje su završili Enes Garibović i Alessandra Hasani.

U kategoriji do 75 kg Garibović je svladao Rusa Aleksandra Šerana 2-0 i Jordanca Hatema Aldweika 3-1, a u nastavku izgubio od Azerbajdžanca Rafaela Aghayeva sa 0-2 i u repasažu od Pakistanca Abbasa Saidija Ghulama s 2-3.

Hasani je u kategoriji do 55 kg eliminirala Mađaricu Reku Molnar. Borba je završila 1-1, ali je naša karatistica prva osvojila bod, što joj je omogućilo daljnji plasman. Pobijedila je i Tajlanđanku Tippawan Khamsi sa 3-2, te izgubila od Poljakinje Dorote Banaszczyk s 0-2. U repesažu Kubanka Allerdi Baverlis de la Caridad slavila je s minimalnih 1-0.

Od ostalih naših najbliže završnici bio je Anđelo Kvesić. Svladao je Francuza Lonnija Boulesmanea sa 8-0, Bjelorusa Andreja Grineviča s 3-2, Tarega Hamedija iz Saudijske Arabije s 2-0, a u četvrtom kolu ispao od Iranca Sajada Ganjzadeha s 0-2.

Ana Marija Bujas-Čelan (+68 kg) i Ante Mrvičić (-84 kg) zaustavljeni su na trećoj prepreci,a Stjepan Štimac (-67 kg), Ana Lenard (-61 kg) i Jelena Pehar (-50 kg) u prvom nastupu.

U katama u prvom krugu natjecanje su završili Vlatka Kiuk i Tomislav Stolar, te muška reprezentacija (Ivan Ermenc, Nikola Solomun, Moreno Emanuelle Pinter) u ekipnom natjecanju. 

Moglo bi vas zanimati...