Mamić ostaje trener
23/07/20

Mamić ostaje trener

Nakon što je ih je odbio slovenski stručnjak Matjaž Kek, "Modri" su odustali od potrage za novim trenerom. Momčad hrvatskog nogometnog prvaka i dalje će voditi Zoran Mamić. 

Uprava GNK Dinamo donijela je odluku o imenovanju Zorana Mamića za glavnog trenera prve momčadi kluba.

"Prilikom donošenja ove odluke vodili smo računa da Zoran Mamić kao bivši trofejni igrač, kapetan momčad, dugogodišnji sportski direktor, a od 2013. do 2016. glavni trener, najbolje poznaje sustav Dinama. To je osobito važno u svjetlu činjenice da će odmah po završetku postojeće sezone biti započeta nova sezona, u kojoj su naše ambicije osvajanje novog naslova prvaka Hrvatske i plasman u neku od UEFA liga," poručili su iz kluba.

Dinamo je u trenerskom mandatu Zorana Mamića osvojio pet trofeja, igrao je Europsku ligu, te Ligu prvaka.

"Mamić je u tom razdoblju promovirao i dao priliku nizu mladih igrača poput Marka Pjace, Danija Olma, Nikole More, Borne Sose, Filipa Benkovića, Josipa Brekala, Amera Gojaka. Uspjesi koje je Zoran Mamić ostvario i u svojoj inozemnoj trenerskoj karijeri u kojoj je s Al Ainom igrao finale Svjetskog klupskog prvenstva dodatno osnažuju odluku o njegovoj imenovanju na mjesto trenera 1. momčadi GNK Dinamo," dodali su iz Maksimira.

Uz posao glavnog trenera Zoran Mamić će zadržati i funkciju sportskog direktora.

"Ovim imenovanjem gospodina Mamića na dvostrukoj funkciji nastavljamo s racionalizacijom i odgovornim poslovanjem sukladno svjetskoj gospodarskoj krizi uzrokovanoj pandemijom COVID 19," dodali su iz kluba.

 

Izvor: www.hina.hr

Moglo bi vas zanimati...