Martić bez polufinala
05/06/19

Martić bez polufinala

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u polufinale grand slam turnira Roland Garros nakon što je u Parizu izgubila od 38. igračice svijeta Čehinje Markete Vondroušove s 6:7 (1), 5:7 za dva sata igre. 

Martić nije uspjela doći do rezultata karijere i postati tek treća hrvatska tenisačica, nakon Ive Majoli i Mirjane Lučić, koja je igrala polufinale na jednom grand slam turniru. Dvadesetosmogodišnja Dućanka propustila je svoju priliku u prvom setu kada je prvo kod 5:4 servirala za meč, a kod vodstva 6:5 imala je čak tri vezane set-lopte, koje nije uspjela realizirati. To je psihički jako uzdmalo Petru, koja je pala protiv odlične protivnice, koju je pobjeđivala u sva četiri prijašnja dvoboja, a prije mjesec dana je upravo protiv mlade, 19-godišnje Čehinje uzela u Istanbulu svoj prvi WTA turnir. 

Petra je nervozno ušla u meč i ljevoruka Čehinja je prva došla do prednosti, oduzevši Dućanki servis kod 2:2. Srećom,Martić odmah uzvraća "breakom", atraktivnim poenima dobiva potom svoj servis, a u osmom gemu još jednom uzela početni udarac Vondroušovoj. Petra je servirala za set, ali se Čehinja spasila, kao i u narednom gemu, kada je Martić imala 0:30. U 12. igri Martić dolazi do tri vezane set lopte, ali ni to ne koristi pa set odlazi u "tie-break" u kojem Čehinja tjera Martić na pogrešku i ima vodstvo od 5:1, te prvi set odlazi na stranu Vondroušove. 

Skoro savršena igra Vondroušove nastavila se i u drugom setu, Čehinja je bia u nevjerojatnoj seriji i od 25 poena dobila čak 22 i povela s 3:0 protiv Martić. Martić se ipak nije predavala, smanjila je na 2:3, ali u šestom gemu opet izgubila svoj servis. Kod 2:5 Martić je spasila meč-loptu, a kod 3:5 Čehinja na drugu meč-loptu radi dvostruku pogrešku na servisu, pa uporna Martić uspijeva doći do 5:5. U 12. igri Martić sjajnom forehand-paralelom spašava i treću meč-loptu, no zahvaljujući promašaju laganog voleja Vondroušova dolazi i do četvrte lopte za meč, kod koje Petrin lob završava izvan terena i bio je to kraj nadanja za hrvatsku tenisačicu. 

Petra je u meču imala samo jedan as, spasila je tek tri od osam lopti za obrat, a imala je vrlo mali postotak od samo 35 posto dobivenih poena nakon svog drugog servisa.  

Bio je to peti sraz Martić i Vondroušove, te prva pobjeda Čehinje, koja će u polufinalu igrati s Britankom Johannom Kontom.  

 

Izvor: www.hina.hr

Moglo bi vas zanimati...