Martić u 2. kolu
12/08/20

Martić u 2. kolu

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA - 14.) trebala je jedan sat i 50 minuta za pobjedu 7:6 (2), 6:3 nad 20-godišnjom Ruskinjom Varvarom Gračevom (WTA - 101.), kojom je se plasirala u 2. kolo WTA turnira u Pragu.

Martić će u 2. kolu igrati protiv Čehinje Kristyne Pliškove (WTA - 69.).

Najbolja hrvatska tenisačica je protiv 20-godišnje Ruskinje dobro počela meč, napravila 'break' u trećem gemu i tu prednost držala do desetog gema kad je servirala za osvajanje prvog seta. Međutim, Petra je ostala bez poena pa je prvi set odlučen u 'tie-breaku'. Tu je do izražaja došlo iskustvo 29-godišnje Dućanke, koja je iskoristila sve pogreške svoje suparnice i lakoćom osvojila odlučujući gem sa 7:2.

Priča je donekle ponovljena i u drugom set. Martić je ponovno prva došla do 'breaka', povela 3-0, ali je  u petom gemu izgubila servis iako je imala 40-0 i još dvije prednosti. Ipak, već u sljedećem gemu hrvatska tenisačica je ponovno oduzela servis Gračevoj koja novu priliku za povratak nije dobila.

Nakon jednog sata i 50 minuta igre Martić je u svom debiju na praškom turniru došla do pobjede 7:6 (2), 6:3, iskoristivši brojne pogreške svoje suparnice koja je na svom drugom servisu osvojila tek pet od 21 poena (24 %). Martić je imala 74 % realizacije prvog servisa i 53 % uspješnosti na drugom.

 

Izvor: www.hina.hr

Moglo bi vas zanimati...