Martić u 2. kolu Adelaidea

23/02/21

Martić u 2. kolu Adelaidea

SAŽETAK

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Adelaideu nakon pobjede protiv Ruskinje Ljudmile Samsonove. 

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Adelaideu nakon pobjede protiv Ruskinje Ljudmile Samsonove s 4:6, 6:0, 7:5.

Martić je za pobjedu protiv 22-godišnje Ruskinje, trenutačno 117. tenisačice svijeta, trebala dva sata i 20 minuta igre.

U prvom setu Petra je propustila tri break lopte u sedmom gemu, da bi Ruskinja u desetom gemu iskoristili svoju četvrtu break loptu za 6:4.

U drugom setu hrvatska tenisačica nije imala nikakvih problema. Uz tri oduzeta servisa za 32 minute slavila je 6:0.

Martić je sjajno nastavila i u odlučujućem, trećem setu. Uz dva breaka povela je 4:1, no Ruskinja se uspjela vratiti izjednačivši na 5:5. Ipak, u 11. gemu Martić ponovo oduzima servis svojoj suparnici, a potom sigurno osvaja svoj servis za konačnih 7:5.

Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga pobjeda hrvatske tenisačice nakon što je bila bolji i lani u Palermu.

U drugom kolu Martić će igrati protiv Amerikanke Cori Gauff koja je bila bolja od talijanske tenisačice Jasmine Paolini s 6:4, 6:7 (4), 6:2.

Martić do sada nije igrala protiv nove nade američkog tenisa, 16-godišnje Amerikanke koja trenutačno drži 52. mjesto WTA ljestvice i 14 godina je mlađa od naše tenisačice.

Moglo bi vas zanimati...