Martin i četverac u finalu
11/05/19

Martin i četverac u finalu

Damir Martin u samcu i četverac bez kormilara u sastavu Tomislav Šain, Ivan Piton, Patrik Lončarić i Anton Lončarić izborili su plasman u finale na prvoj ovogodišnjoj regati veslačkog Svjetskog kupa u bugarskom Plovdivu. Martin je do finala stigao pobjedom u svojoj polufinalnoj skupini, dok je četverac do finala stigao drugim mjestom u repesažu.

Srebrni s posljednjih Olimpijskih igara u Rio de Janeiru Martin bio je uvjerljiv u svojoj polufinalnoj utrci te je ciljem prošao u vremenu od 6:54.22 minuta, 8.12 sekundi ispred drugog Bugarina Kristiana Vasileva, odnosno 12.63 sekundi ispred trećeg Azerbajdžanca Aleksandra Aleksandrova.

Najbrži rezultat polufinala ostvario je pobjednik drugog polufinala Finac Robert Ven s 6:53.57 minuta, a u nedjeljnom finalu još će nastupiti Bjelorus Pilip Pavukov i Belgijanac Pierre De Loof.

Novi hrvatski četverac bez kormilara u subotnjem je repesažu morao izbjeći posljednje peto mjesto kako bi izborio finale i u tome je suvereno uspio. Hrvatska je posada držala drugo mjesto gotovo čitavim tijekom utrke i na cilj stigla s vremenom 6:04.17 minuta, 2.76 sekundi iza pobjednika Rumunja, ali 14.83 sekundi ispred druge rumunjske posade koja je završila posljednja.

Finale u Plovdivu izborili su i braća Martin i Valent Sinković pobjedom u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

Moglo bi vas zanimati...