Medalja stolnotenisača
16/09/18

Medalja stolnotenisača

Četvrtog natjecateljskog dana na stolnoteniskom ITTF turniru za juniore i kadete Croatia Open u Varaždinu hrvatsko-engleska ekipa u sastavu Hana Arapović, Hanna Lončarević i Engleskinja Jasmin Wong osvojila je srebro u ekipnom nadmetanju kadetkinja.

Hrvatsko-engleska ekipa je na putu do finala pobijedila u skupini sastave Rusije 1, Mađarske i Poljske - sve sa po 3-1. U četvrtfinalu su bile bolje od Njemačke 1 pobijedivši ih s 3-1, da bi u polufinalu briljirale protiv prve postave Mađarske s 3:0. U finalu su ipak Tajvanke bile prejake slavivši s 3-1, a jedini bod za hrvatsko-englesku kombinaciju priskrbio je par dvije Hrvatice, Arapović i Lončarević.

Finalnu večer u Varaždinu promatrao je i kineski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Hu Zhaoming koji je i podijelio trofeje i kolajne najboljim ekipama zajedno sa Sandrom Malenicom, zamjenicom gradonačelnika Varaždina i Tomislavom Crnatkom, predsjednikom Stolnoteniskog kluba Varaždin koji je i organizator Croatia Opena koji u ITTF klasi Premium turnira spada u tri najbolja na svijetu. 
Sljedeće godine Croatia Open ulazi u najvišu Golden klasu kao jedini takav turnir u Europi i jedan od samo četiri te klase u svijetu.  

Moglo bi vas zanimati...