Medalje za paraplivače
11/06/19

Medalje za paraplivače

Na natjecanju Svjetske paraplivačke serije, koje je uz sudjelovanje više od 600 paraplivača iz 64 zemlje održano od 6. do 9. lipnja u Berlinu, petero hrvatskih predstavnika osvojilo  je 12 medalja.

Najuspješniji od  hrvatskih reprezentativaca bio je naš najbolji paraplivač Kristijan Vincetić koji je osvojio dvjje zlatne medalje u disciplinama 100 i 200 leptir s tim što je na 100 leptir još jednom potvrdio normu za nastup na POI u Tokiju. Dino Sinovčić isplivao je novi državni rekord u disciplini 200 m leđno, dok je u istoj disciplini na 100 m potvrdio normu za Tokio što je uspjelo i Anti Rađi u kategoriji tjelesnog oštećenja na 100 m leđno. 

U Berlinu su još plivali plivali Leonardo Lenić i Karlo Knežević, a o nastupu naših paraplivača izbornik Slobodan Glavčić je kazao: "Smatram da je nastup u Berlinu bio izuzetno uspješan i dobar pokazatelj za završne pripreme prije svjetskog prvenstva koje se održava u rujnu u Londonu. Nećemo više imati nastupa prije svjetskog prvenstva s kojeg ćemo se, vjerujem, vratiti s medaljom. Za nastup u Londonu već  sam odredio reprezentaciju u sastavu: Dino Sinovčić, Kristijan Vincetić , Ante Rađa, Tomi Brajša i Paula Novina", zaključio je izbornik Glavčić.

 

Izvor: www.hina.hr

Moglo bi vas zanimati...