Mihaljeviću 11. mjesto
06/10/19

Mihaljeviću 11. mjesto

Hrvatski rekorder u bacanju kugle Filip Mihaljević osvojio je 11. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Dohi hicem od 20,48 metara, a naslov svjetskog prvaka u ludom finalu osvojio je Amerikanac Joe Kovacs s 22,91 metar, dok su drugoplasirani Ryan Crouser i brončani Novozelanđanin Tomas Walsh bacili samo centimetar kraće, što su tri najduža hica u posljednjih 29 godina. 

Filip Mihaljević je izveo tri ispravna hica, krenuo s 20,33 metra u prvoj seriji pa bacio 20,38 m u drugoj, a zaključio natjecanje s 20,48 m u trećoj seriji, što nije bilo dovoljno za plasman među osmoricu najboljih i još tri pokušaja. Za to je u Dohi trebalo baciti 21,18 m, što je bio rezultat Nigerijca Enekwechija.

Nikada u povijesti velikih natjecanja nije se dogodilo da je za mjesto na pobjedničkom postolju trebalo baciti preko 22 metra, a u Dohi je za broncu trebalo 22,90 metara. Tu je daljinu već u prvoj seriji dostigao Tomas Walsh i sve do posljednje imao u rukama zlato i obranu naslova svjetskog prvaka iz Londona.

No, onda ga je Joe Kovacs 'prebacio' za jedan centimetar, a aktualni olimpijski pobjednik Ryan Crouser dostigao s 22,90 m, što mu je donijelo srebro, jer je Walsh imao samo jedan ispravan hitac. Četvrto mjesto osvojio je Brazilac Darlan Romani, a bacio je 22,53 metra, što je također bio rezultat bolji od dosadašnjeg rekorda svjetskih prvenstava.  

 

Izvor: www.hina.hr

Moglo bi vas zanimati...