Možemo ih pobijediti
17/01/19

Možemo ih pobijediti

"Španjolci su veliki favoriti, oni su europski prvaci, ali mi ih možemo pobijediti i prenijeti četiri boda u Köln", izjavio je nakon pobjede nad Bahreinom izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Lino Červar. 

"Oni su iznimno jaka momčad posebice u obrani, obrana je im je jako raznovrsna i proaktivna i to znaju poslije materijalizirati sa iznimnom brzinom krila. Imaju sjajnog vratara Vargasa, imaju Entrerriosa, pivota Aguinagaldea, braću Dušebajev, zapravo svih 16 igrača su jednako kvalitetni. Mi moramo kontrolirati igru, ne smijemo raditi tehničke pogreške i moramo paziti kako ćemo napadati. Imamo valjda najgori ždrijeb, borimo se sa Španjolskom u skupini, a onda nam u Koelnu dolaze domaćini Nijemci i svjetski prvaci Francuzi", kazao je Červar, kome su novinari  dometnuli kako i Hrvatska ima aduta.

"Imamo i mi snagu, ali njihova obrana je vrlo duboka i navlače protivnike na pogreške. Njihova trojka u obrani Morros, Canelas i Gurbindo jako se dobro slažu i sinhronizirani su i to im je, zajedno sa vratarom Vargasem, najjača snaga. Vidjeli ste u finalu EURA protiv Švedske kako je njihova proaktivna obrana dobila Šveđane koji su vodili s četiri razlike, a ubrzo je bilo deset razlike za Španjolsku. Zato će Cindrić, Duvnjak i Karačić morati biti inteligentni i činiti što manje greški. Mi nemamo takve snajpere da možemo zabiti s devet metara, svi naši golovi su onako, zabijamo s mukom. Ali spremit ćemo taktiku, oni jesu favoriti, ali mi ih možemo pobijedit". 

Susret se igra u četvrtak od 20.30.

 

Moglo bi vas zanimati...