NFL draft od kuće
05/04/20

NFL draft od kuće

Draft Nacionalne lige u američkom nogometu (NFL) održat će se po rasporedu poručio je povjerenik lige Roger Goodell, ali ne kao što je planirano u Las Vegasu, 'već od kuće', doznaje ESPN. 

Draft se trebao održati od 23. do 25. travnja u Las Vegasu, međutim epidemija koronavirusa koja trese SAD je pokvarila planove vodstvu lige. Igrači će umjesto puta u 'grad kocke' na draftu sudjelovati iz svojih domova.

NFL traži nacrt za daljinsko sudjelovanje u najvećem događaju u kalendaru lige izvan terena i u tijeku su rasprave s glavnim uredom lige o tome hoće li ovaj format dobiti zeleno svjetlo.

Bilo je i preporuka o odgodi drafta jer je dio generalnih menadžera izrazio zabrinutost da u ovom trenutnom okruženju, s otkazivanjem izvansezonskih aktivnosti i zatvaranjem stadiona, neće biti dovoljno vremena za fizičko i psiholoških testiranje, te dobivanje daljnjih provjerenih informacija o igračima.

Cincinnati Bengals imaju pravo na prvi izbor nakon što su sezonu 2019. završili s 2:14. Njihov odabir pratit će Washington Redskins, Detroit Lions, New York Giants, Miami Dolphins, Los Angeles Chargers, Carolina Panthers, Arizona Cardinals, Jacksonville Jaguars i Cleveland Browns. Pobjednici Super Bowla Kansas City Chiefsi birat će posljednji u prvom krugu, 32. ukupno.

ESPN doznaje kako je američki predsjednik Donald Trump održao video konferenciju s komesarima velikih američkih liga na kojem je naglasio kako vjeruje da bi sezona NFL-a trebala započeti na vrijeme u rujnu.

Trump je također, pokrenuo ideju da lige rade zajedno na lobiraju za porezne olakšice koje bi dale mogućnost odbitka koncesija i ulaznica od poreza, kako bi se navijačima pomoglo da se brže vrate na stadion.

U razgovoru su sudjelovali vodeći ljudi NFL-a, NBA-e, Major League Baseball-a, NHL-a, Major League Soccer-a, WNBA, WWE-a, PGA Tour-a, LPGA-a, UFC-a, IndyCar-a i Breeders' Cupa.

 

Izvor: www.hina.hr

Moglo bi vas zanimati...