Novi poraz vaterpolistica
18/07/18

Novi poraz vaterpolistica

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija doživjela je novi poraz na Europskom prvenstvu u Barceloni. U 3. kolu izgubile su od Grkinja 21:2 (5:1, 5:1, 5:0, 6:0). 

Poraz protiv Grčke se dao predvidjeti jer Grčka ulazi u svjetsku elitu i u Barceloni će se boriti za medalju, dok su hrvatske igračice bile s pravom silno sretne što su se uopće plasirale na EP. Pogotke su za naše vaterpolistice polučile Lordan i D. Butić.

"Mi još učimo. Borimo se. prije smo znali dobiti i po 30 ili 35 golova, sad smo na 18-20 razlike. Ja se ponosim mojim curama, a detalje ću držati za sebe. Branila nam je ovu utakmicu mala Irena Barišić i bila je izvrsna, ali gdje će te recimo zaustaviti ovu Asimaki. Ona je najbolji centar svijeta. Meni je najbitnije samo reći da se borimo, da nam to htijenje nitko ne može osporiti", rekao je izbornik Dragan Matutinović.

Hrvatska sljedeću utakmicu u skupini igra protiv Italije, a to je razina kvalitete upravo Grčke. Nada u pobjedu ostaje tako na posljednjem susretu u skupini protiv Izraela, a što bi Hrvatskoj onda i donijelo utakmicu za 9. mjesto u Europi.

Moglo bi vas zanimati...