Osam medalja
04/08/19

Osam medalja

U švicarskom Notwilu završeno je 2. Svjetsko paraatletsko juniorsko prvenstvo na kojemu su hrvatski predstavnici osvojili dva zlata, pet srebra i jednu broncu.

Najuspješniji hrvatski atletičar bio je član pulskog Spektra Luka Bukša koji je u kategoriji F52-57 osvojio tri medalje - zlato u bacanju kugle s rezultatom 7.03 m (456 bodova), srebro u bacanju diska s rezultatom 22.80 m, te broncu u bacanju koplja s rezultatom 16.18 m.

"U parasportu sam aktivan već šest godina. Prvo sam se bavio plivanjem, a nakon toga sam prešao na atletiku. Izuzetno sam zadovoljan što sam u sva tri nastupa osvajao medalje. Možda mi je malo žao što u disku nisam bolje bacio spravu, a za to su možda krivi i lošiji vremenski uvjeti," kazao je mladi Riječanin dodavši: "Vjerujem kako ću uz pomoć svoje trenerice Katje Luketić, podignuti svoje rezultate i tako možda pokucati i na vrata seniorske reprezentacije."

Zlatnu medalju osvojio je i Dominik Počekal, član AKOSI Uspon iz Velike Gorice, koji je u bacanju diska u kategoriji F52-57 pobijedio s rezultatom 25,24 m. Počekal je osvojio medalju i u bacanju kugle, bio je drugi s rezultatom 7,87 m (401 bod).

"Za Nottwil me doista vežu lijepe uspomene. Svoje prve svjetske medalje osvojio sam ovdje prije dvije godine, također u disku i kugli. Svakako sam zadovoljan svojim nastupom. Nije lako biti zlatni ili srebrni u takvoj konkurenciji. Zadovoljan sam što sam u svojoj lošijoj disciplini, a to je koplje, popravio svoj osobni rekord za puna dva metra. Sada me očekuje još više napornog treniranja ne bi li se uspio dokazati i u seniorskoj kategoriji, te jednog dana postati hrvatskim paraolimpijcem“, zaključio je Počekal kojemu je ovo posljednje natjecanje u juniorskoj kategoriji.

Dvije medalje i to dva srebra osvojila je Petra Štruklec, članica AKOSI Agram iz Zagreba. U bacanju diska u kategoriji F40/41 bila je druga s rezultatom 12.02 m, a svoje drugo srebro Petra je osvojila u kugli s daljinom od 4.96 m.

U kategoriji F42-46/61-64 Erik Fabian Kaurin član AKOSI Odisej iz Kutine je s 10,50 m osvojio srebrnu medalju.

U Nottwilu, poznatom švicarskom Centru za paraplegiju, nadmetalo se 350 sportaša iz 40 zemalja, a hrvatski mladi paraatletičari s osvojenih osam medalja ukupno su zauzeli 13. mjesto.

 

Izvor: www.hina.hr

Moglo bi vas zanimati...