Parisu spust na Streifu
25/01/19

Parisu spust na Streifu

Talijanski skijaš Dominik Paris pobjednik je šestog spusta sezone na legendarnoj stazi Streif u Kitzbühelu.

Paris je do svoje treće pobjede na jednoj od najopasnijih staza na svijetu stigao s vremenom 1:56.82. Drugi je bio Švicarac Beat Feuz s 20 stotinki sekunde zaostatka, a treći je bio Austrijanac Otmar Striedinger s 37 stotinki sekunde zaostatka.

Jedini hrvatski predstavnik Natko Zrnčić Dim zauzeo je 44. mjesto sa skoro pet sekundi zaostatka.

Paris je na Hahnenkammu pobijedio 2013. i 2017. godine postavši tek osmi skijaš u povijesti koji je na Streifu pobijedio najmanje tri puta. Rekorder je Švicarac Didier Cuche s pet pobjeda.

Streif je jedan od klasika Svjetskog kupa, s nagibom do 85% i najvišom brzinom od 150 km/h izaziva maksimalan adrenalin i kod najiskusnijih skijaša. Pobjednici ove legendarne utrke pamte se godinama, a gondole na Hahnenkammu nose imena dosadašnjih pobjednika.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Austrijanac Marcel Hirscher s 1036 bodova, drugi je Norvežanin Henrik Kristoffersen s 621 bodom, dok je treći Francuz Alexis Pinturault s 560 bodova.

U poretku spustaša vodi Švicarac Beat Feuz s 420 bodova, drugi je Paris sa 100 bodova manje, a treći je Talijan Christof Innerhofer s 260 bodova.

Skijaši će u subotu u Kitzbühelu voziti slalom.

Moglo bi vas zanimati...