Pariz odustao od EP-a
04/05/20

Pariz odustao od EP-a

Pariz je i službeno odustao od Europskog prvenstva u ženskoj sportskoj gimnastici, dok će se muško EP održati na jesen u Bakuu, odlučio je Europski gimnastički savez. 

Izvršni odbor Europske gimnastičke federacije u suradnji s organizatorima niza Europskih prvenstava koji su se trebali održati u travnju i svibnju, a koji su otkazani zbog svjetske pandemije COVID-19, donio je nove odluke o istima:

Francuski gimnastički savez objavio je da nije u mogućnosti ove jeseni održati žensko prvenstvo, kojemu je domaćin trebao biti Pariz, pa stoga Europski gimnastički savez traži novog domaćina EP-a 2020.

 Europsko prvenstvo u muškoj sportskoj gimnastici održat će se u Bakuu, nakon što je Azerbajdžanski gimnastički savez potvrdio je da i dalje želi organizirati ovo EP u jesen 2020. Konačna odluka o točnom datumu biti će donesena krajem svibnja. 

Također Europsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici održat će se u Kijevu jer je Ukrajinski gimnastički savez potvrdio je da i dalje želi organizirati ovo EP u jesen 2020.

Moglo bi vas zanimati...