Perković bez dijamanta
06/09/19

Perković bez dijamanta

Kubanka Yaimé Perez ponovno je bila kobna za najbolju svjetsku diskašicu Sandru Perković na finalu atletske Dijamantne lige u Bruxellesu. Perez je osvojila prvo mjesto sa hicem od 68,27 metara, dok je Perković bila druga s 66,00 metara. I prošle godine u finalu Dijamantne lige slavila je Yaimé Perez, iako je Sandra Perković tada došla u Bruxelles neporažena. 

Yaimé Perez već je u prvoj seriji preuzela vodstvo sa hicem od 65,95 metara, dok je hitac Sandre Perković završio u zaštitnoj mreži. U drugoj seriji Perković je bacila 65,48m i došla je na drugo mjesto. Perez je u četvrtoj seriji još više učvrstila vodstvo sa hicem od 67,24 m. 

 U poslljednoj seriji Perković je bacila 66,00 metara, što je značilo da je Perez po drugi puta uzastopce osvojila dijamant, a to je proslavila najboljim hicem natjecanja od 68,27 metara. 

 Sandra Perković je na finalu imala tri ispravna hica, a prije tri dana na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu pobijedila je sa hicem od 67,78 metara. Njen najbolji rezultat ove godine je iz kolovoza kada je na natjecanju Europskog ekipnog prvenstva druge lige u Varaždinu bacila 68.68 m.

 Treće mjesto osvojila je Nijemica Kristin Pudenz (63,73 m), koja je na Hanžeku bila druga.

Moglo bi vas zanimati...