Pobjeda Hrvatske
24/08/19

Pobjeda Hrvatske

Hrvatska reprezentacija ostvarila prvu pobjedu u skupini C Europskog prvenstva za odbojkašice u Budimpešti, gdje su izabranice Danielea Santarellija u dvoboju 2. kola svladale Estoniju s 3:1, nakon jednog sata i 46 minuta igre.

Samanta Fabris s 14 te Lucija Mlinar i Karla Klarić s 12 poena predvodile su reprezentaciju Hrvatske, dok su kod Estonki najučinkovitije bile Kertu Laak s 13 i Nette Peit s 11 osvojenih bodova.

U izjednačenom prvom setu, Estonke su držale priključak dijelom zahvaljujući i pogreškama hrvatskih odbojkašica. No, od 19:17 Hrvatska je nanizala pet poena te iskoristila drugu priliku za osvajanje prvog seta.

Ponešene dobrim završetkom prve dionice, hrvatske su odbojkašice nastavile u istom ritmu igrati i u drugom setu u kojem su povele 13:3. Kod vodstva 24:9 uslijedilo je opuštanje pa su se Estonke približile do 24:17 prije nego što je hrvatska reprezentacija iskoristila devetu set-loptu.

Hrvatski izbornik Santarelli u trećem je setu odlučio odmoriti kapetanicu Samantu Fabris, što je Estonija iskoristila vodstvom kroz cijelu treću dionicu, u čiju je završnicu ušla vodeći s 22:18. Tada je Santarelli vratio u igru Fabris, dao priliku i Martini Šamadan, što je rezultiralo osvajanjem šest od sljedećih sedam poena, pa su Hrvatice došle do prve meč-lopte (24:23). Estonke su izvukle tu i još jednu meč-loptu (25:24), da bi iskoristile svoju drugu set-loptu i izborile nastavak meča.

No, tu je eksperimentima bio kraj. Ponovno sa Samantom Fabris u udarnom sastavu Hrvatska je sustavno povećavala prednost koja je u konačnici dostigla najvećih +13 (24:11), a Hrvatice su iskoristile drugu, a ukupno četvrtu meč-loptu za pobjedu koja im je donijela tri boda i privremeno vodstvo na ljestvici skupine C.

Hrvatska je u dva meča skupila četiri boda, a Nizozemska i Mađarska su na tri boda uz utakmicu manje. Iz svake od četiri skupine će u drugi krug plasman izboriti četiri najbolje reprezentacije. 

U nedjelju će hrvatske odbojkašice imati prvi dan odmora, a u ponedjeljak će u 3. kolu igrati protiv Rumunjske. Početak tog dvoboja je u 18 sati.

 

Izvor: www.hina.hr

Moglo bi vas zanimati...