Pobjeda ragbijaša
14/10/18

Pobjeda ragbijaša

Hrvatska ragbijaška reprezentacija slavila je u prvom susretu nove sezone Europskog kupa nacija te nad susjedima iz Bosne i Hercegovine ostvarila visoku 40:11 pobjedu.

Naša reprezentacija povela je već u 4. minuti susreta polaganjem mladog Plazibata, a domaćini samo 30 sekundi kasnije zgoditkom iz kazne umanjuju rezultat na 3:5. Slijedi kazna za Hrvatsku te još jedna za BIH, nakon čega Sinjanin Dražan Budimir u svojoj debitantskoj utakmici postiže polaganje za prvo veće odvajanje Hrvatske na ovom susretu. Vodstvo naše reprezentacije dvije minute prije kraja prvog dijela još malo povećava Vlajčević te se uz uspješno pretvaranje Ayouba na poluvrijeme odlazi s 6:23.

U nastavku potpuna dominacija naših igrača, a uz pretvaranja Ayouba, polaganja još postižu kapetan Jurišić te povratnik u momčad, Mladostaš Denis Brečić. Jedino polaganje Bosne i Hercegovine u 64. minuti postiže Sejad Kadić, a utakmica na kraju završava s visokih 11:40, čime Hrvatska odlično otvara natjecanje te s pobjedom iza sebe očekuje dvije nadolazeće domaće utakmice.

Sljedeće subote naši će reprezentativci tako na Starom placu u Splitu dočekati Cipar, a tjedan dana nakon toga, u Zagrebu nas čeka i izravni protivnik za prvo mjesto i prelazak u višu diviziju, dobro poznati Izrael.

Moglo bi vas zanimati...