Pobjede odbojkaša

23/08/18

Pobjede odbojkaša

SAŽETAK

Hrvatske muška i ženska odbojkaška reprezentacija pobijedile su

Hrvatske muška i ženska odbojkaška reprezentacija pobijedile su svojim kvalifikacijskim uitakmicama za odlazak na Europsko prvenstvo. Naša ženska reprezentacija svladala je Austriju 3:0 (25:21, 25:20, 25:4) u 3. kolu skupine B kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2019., odigranoj u dvorani Sutinske vrela u zagrebačkom predgrađu Podsused. Hrvatske odbojkašice su s tri pobjede iz tri nastupa na vrhu ljestvice skupine B ispred Švicarske (2-1), Austrije (1-2) i Albanije (0-3). Sljedeću utakmicu naše odbojkašice će odigrati u subotu, 25. kolovoza, kad će gostovati u austrijskom gradu Zwettlu, blizu austrijsko-češke granice. Pobjedom u tom dvoboju naše bi odbojkašice već dva kola prije kraja kvalifikacija osigurale plasman na završni turnir, kojem će u sljedeće godine domaćini biti Mađarska, Poljska, Slovačka i Turska. Osim četiri reprezentacije domaćina, izravan plasman na završni turnir izborile se i reprezentacije Srbije, Nizozemske, Azerbajdžana, Italije, Rusije, Bjelorusije, Njemačke i Bugarske, na osnovi plasmana na Europskom prvenstvu 2017. godine.

Naša muška reprezentacija, također u Sutinskim vrelima, pobijedila je izabranu vrstu Albanije 3:1 (25:15, 25:21, 19:25, 25:14) u 3. kolu skupine D. 

Nakon kompletiranog trećeg kola u skupini D vodeći je Portugal s maksimalnih devet bodova. Austrija je druga sa četiri boda, Hrvatska treća sa tri, a Albanija posljednja sa dva.

Iz svake od sedam kvalifikacijskih skupina na završni turnir, kojem će domaćini biti Belgija, Francuska, Nizozemska i Slovenija, kvalificirat će se prvoplasirane reprezentacije, a pridružit će im se pet najboljih drugoplasiranih sastava.

U 4. kolu hrvatski odbojkaši će gostovati kod Albanije u Tirani, a dvoboj će biti odigran u nedjelju, 26. kolovoza.

Moglo bi vas zanimati...