Portugal na Final Fouru
18/11/18

Portugal na Final Fouru

U dvoboju elitne A Lige nacija u Milanu nogometaši Italije i Portugala su odigrali bez golova 0:0, pa su Portugalci prva momčad koja je osigurala završni Final Four ovog natjecanja. 

Portugalci, za koje u ovom natjecanju ne igra Cristiano Ronaldo, izdržali su sve napade Talijana, kojima je u ovom dvoboju igrala samo pobjeda. Portugalci imaju 7 bodova, Italija 5, a Poljska 1, a u zadnjem dvoboju Portugalci u utorak dočekuju Poljake.   

U Ligi C Škoti su pobijedili u gostima Albaniju s čak 4:0 te stekli šansu da u zadnjem dvoboju u utorak u Glasgowu protiv Izraela izbore promociju u B ligu. I Škotska i Izrael imaju po 6 bodova. 

U B Lige nacija švedski nogometaši su u gostima pobijedili Tursku 1:0 i održali nade u plasman u viši rang. Šveđanima je u Turskoj igrala samo pobjeda, a do nje su došli u 72. minuti, kada je kapetan Granqvist realizirao kazneni udarac. U zadnjoj utakmici skupine Šveđani dočekuju vodeću Rusiju i pobjedom bi izborili plasman u elitnu A ligu. Svaki drugi ishod odgovara Rusiji, dok je Turska ispala u C ligu. 

U ligi D bitku za prvo mjesto vode Kosovari i Azeri. Azerbajdžan je kod kuće slavio protiv Farskih otoka s 2:0, dok je Kosovo izborilo pobjedu na Malti od čak 5:0. Kosovo ima dva boda više od Azerbejdžana, a upravo će obračun ovih reprezentacija u zadnjem kolu u utorak dati pobjednika skupine i putnika u C rang. 

Nogometaši Srbije svladali su u Beogradu Crnu Goru s 2:1 u utakmici 5. kola skupine 4 C Lige nacija te su vrlo blizu osvajanju prvog mjesta i plasmanu u viši rang.:

Moglo bi vas zanimati...