09/04/20

Preminuo Boško Bursać

 

Jedan od najboljih nogometaša Rijeke svih vremena i najbolji strijelac u povijesti tog kluba, Boško Bursać preminuo je u 75. godini u nizozemskom Arnhemu gdje je živio nakon završetka igračke karijere, objavio je klub s Rujevice.

Bursać je u 179 utakmica za Rijeku postigao 90 golova i ostat će upamćen kao jedan od najboljih napadača i igrača u povijesti kluba.

Rođen je 22. kolovoza 1945. godine u Bosanskom Grahovu u Bosni i Hercegovini. Karijeru je počeo u Prolteru iz Zrenjanina, a nakon jedne sezone u seniorskoj momčadi stigao je u Rijeku 1964. godine.

Na Kantridi se zadržao osam godina, potom je dvije sezone proveo u NK Zagrebu, gdje je u 46 utakmica postigao 30 golova, a zatim je još šest sezona igrao u nizozemskom Vitesseu gdje je i završio karijeru.

U 1971. godini dobio je nagradu "Novog lista" za najboljeg igrača Rijeke, dok je u sezoni 1971/72. dobio nagradu "Zlatna zvjezdica", priznanje Sportskih novosti za najboljeg igrača u Drugoj ligi. Unatoč ponudama Partizana i Crvene Zvezde, Bursać je ostao u Rijeci.

Njegova rečenice: "Kada istrčim na travnjak nikad ne mislim na premiju, već samo na pobjedu Rijeke i što bolju igru" bile su dovoljne da kod navijača dobije poseban status.

Moglo bi vas zanimati...