Real Madrid u karanteni

13/03/20

Real Madrid u karanteni

SAŽETAK

Nogometaši Real Madrida su u karanetni zbog pojavljivanja koronavirusa u njihovom kampu.

Uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka između Manchester Cityja i Real Madrida te prijateljski susret Nizozemske i Španjolske otkazane su nakon što su nogometaši Real Madrida završili u karanetni zbog pojavljivanja koronavirusa u njihovom kampu.

"UEFA je je priopćila kako je donijela tu odluku zbog karantene u kojoj se nalaze naši igrači," objavio je "Kraljevski klub".

Real Madrid je idući tjedan trebao gostovati u Manchesteru u uzvratnoj utakmici osmine finala nakon što je u prvoj izgubio 1:2. Španjolska, za koju igra nekoliko igrača Real Madrida, trebala je gostovati u Amsterdamu 29. ožujka.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić zdravstveno se osjeća odlično no poput ostalih igrača morao je napustio sportski kamp Real Madrida nakon što je jednom Realovom košarkašu dijagnosticiran koronavirus, rekao je Hini izvor iz Real Madrida.

Real Madrid u 11 sati nije trenirao nego su svi nogometaši izašli iz kampa u predgrađu Valdebebas, na sjeveru Madrida, nakon što je potvrđeno da je jedan košarkaš prve ekipe bio pozitivan na COVID-19.

"Luka je danas bio poput ostalih igrača. Osjećao se nelagodno. No zdravstveno je perfektno“, rekao je izvor upoznat s današnjim događajem u kampu Ciudad Real Madrid.

Po uputama hrvatskog liječnika Nike Mihića, šefa liječničke službe kluba, igrači su poslani kućama gdje će u karanteni provesti oko petnaest dana.

"Svi igrači su odsad u karanteni. Svi su u svojim kućama. Osjete li simptome koronavirusa bit će pregledani. Oni koji neće imati simptome, a budu htjeli biti pregledani, bit će testirani“, objasnio je izvor.

Nakon što su igrači poslani kućama La Liga, organizator španjolskog prvenstva, izvijestila je kako se prvenstvo neće igrati iduća dva tjedna.

Real Madrid u službenom priopćenju nije htio reći koji je košarkaš zaražen koronavirusom no španjolska televizija La Sexta izvijestila je da je riječ o Treyu Thompkinsu koji je prošli tjedan bio jedan od jedanaest igrača Real Madrida koji je igrao u Milanu utakmicu Eurolige protiv Olimpije Milan. Utakmica se igrala bez publike.

U klupskom centru Ciudad Real Madrid zajedno žive nogometaši i košarkaši koje dijeli jedan kat u zgradi. Jedu u istom restoranu, a košarkaška dvorana nalazi se pored nogometnog stadiona. U toj rezidenciji obično odsjedaju uoči važnih utakmica.

Košarkaši bi sada također trebali proći isti režim karantene kao i nogometaši. Među njima i 18-godišnji hrvatski košarkaš Boris Tišma koji povremeno trenira s prvom momčadi i koji je 8.ožujka igrao protiv Zaragoze. Tu je utakmicu igrao i Thompkins.

Španjolsko košarkaško prvenstvo neće se igrati iduća dva tjedna, a i Euroliga je obustavila svoje natjecanje pa se večeras u madridskoj dvorani Palača Sportova neće igrati susret Real Madrida i Crvene zvezde koji je bio na rasporedu.

S 3.059 zabilježenih slučajeva koronavirusa Španjolska je nakon Italije zemlja s najviše oboljelih u Europi. Od tog broja polovica se nalazi u Madridu i okolici. Od 86 umrlih osoba u pokrajini Madrid bilo ih je 56.

 

Izvor: www.hina.hr

Moglo bi vas zanimati...