S Mađarima u Splitu
12/06/19

S Mađarima u Splitu

Hrvatski nogometni savez (HNS) službeno je potvrdio kako će se utakmica europskih kvalifikacija između Hrvatske i Mađarske igrati u Splitu, 10. listopada s početkom u 20:45 sati

Takvu odluku jednoglasno je donio Izvršni odbor HNS-a te će Uefi prijaviti stadion na Poljud u Splitu kao domaćina jedne od ključnih utakmica kvalifikacijskog ciklusa za EURO 2020", stoji u službenom priopćenju HNS-a, objavljenom na njihovoj web-stranici.

Posljednja utakmica koju su Vatreni odigrali u Splitu bila je protiv Italije 12. lipnja 2015. Susret je obilježila iscrtana svastika na poljudskom stadionu. Zbog toga je Disciplinska komisija Europskog nogometnog saveza (UEFA) kaznila HSN oduzimanjem jednog boda u natjecanju kvalifikacija za EURO 2016.,  kaznila HNS sa 100.000 eura te igranjem dvije iduće domaće utakmice u UEFA-inim natjecanjima bez gledatelja.

HNS-ovom objavom riješene su sve nedoumice oko toga gdje će se igrati protiv Mađara. I sam izbornik Dalić proteklih je dana otvoreno govorio kako Vatreni žele igrati i Splitu, a sada je potvrđeno da će se to i dogoditi.

Moglo bi vas zanimati...