Škugoru naslov u paru

28/10/18

Škugoru naslov u paru

SAŽETAK

Hrvatski tenisač Franko Škugor i Britanac Dominic Inglot osvojili su naslov u Baselu.

Hrvatski tenisač Franko Škugor je s Britancem Dominicom Inglotom osvojio naslov pobjednika u konkurenciji parova na ATP turniru u Baselu, oni su u finalu nadigrali njemačku braću Alexandera i Mischu Zvereva sa 6:2, 7:5. Za Škugora i Inglota to je treći zajednički naslov, a sva tri su osvojili ove godine, u Budimpešti na zemlji, u s'Hertogenboschu na travi i sada u Baselu u dvorani. 

 

Švicarac Roger Federero deveti je put osvojio naslov pobjednika na ATP turniru tenisača u njegovom rodnom Baselu. U finalu je svladao Rumunja Mariusa Copila sa 7:6 (5), 6:4.

Za 37-godišnjeg Federera to je 99. osvojeni turnir u karijeri, a četvrti u 2018. godini, nakon Australian Opena, Rotterdama i Stuttgarta. U Baselu osim devet naslova ima još i pet poraza u finalima.

Usprkos porazu u finalu, 28-godišnjem Copilu ovo je bio najbolji tjedan u karijeri. Na putu do završnog dvoboja do ovoga tjedna 93. igrač svijeta je ostvario prve dvije pobjede protiv igrača koji se nalaze među 10 najboljih na ATP ljestvici, našeg Marina Čilića i Nijemca Alexandera Zvereva. Copilu je ovo bio drugi nastup u finalu u karijeri, ali i drugi poraz, početkom ove godine je u završnici Sofije izgubio od Bošnjaka Mirze Bašića.

Moglo bi vas zanimati...