Slavlje Norvežanki
12/12/18

Slavlje Norvežanki

Rukometašice Norveške su s uvjerljivih 29:16 (15:7) pobijedila Nizozemsku, do sada jedinu neporaženu reprezentaciju na Europskom prvenstvu u Francuskoj te tako zakomplicirale situaciju u skupini 2 drugog dijela grupne faze natjecanja.

Nakon četiri kola u vodstvu su Rumunjska i Nizozemska sa po šest bodova, a slijede ih Njemačka, Mađarska i Norveška s četiri boda, dok je posljednja Španjolska bez bodova.

U posljednjem kolu, koje je na rasporedu u srijedu, sastaju se: Nizozemska - Njemačka, Rumunjska - Mađarska i Norveška - Španjolska. U slučaju pobjeda Njemačke, Mađarske i Norveške moguć je krug od pet reprezentacija sa po šest bodova. Rumunjke i Nizozemke trebaju bod kako bi osigurale plasman u polufinale.

U srijedu su na rasporedu i utakmice 5. kola u skupini 1, a sastaju se: Danska - Crna Gora, Švedska - Rusija i Srbija - Francuska. Ruskinje su sa osam bodova osigurale prvo mjesto, a Francuskoj je dovoljan bod protiv Srbije kako bi osvojila drugo mjesto koje vodi u polufinale, u koje se pobjedom nad Danskom i porazom Francuskinja mogu plasirati i Crnogorke. 

Moglo bi vas zanimati...