Slavlje rukometaša
05/01/19

Slavlje rukometaša

Hrvatska muška rukometna reprezentacija pobijedila je u Poreču Crnu Goru 34:22 u susretu HEP Croatia Cupa koji našim rukometašima služi kao posljednja provjera uoči skorašnjeg svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj.

Hrvatska reprezentacija je rutinski stigla do pobjede protiv Crne Gore koje neće biti na svjetskom prvenstvu.

Naši su rukometaši posebno dobro odigrali u drugom poluvremenu koje su dobili s 10 razlike (20:10) za konačnih + 12. Hrvatski izbornik Lino Červar pružio je priliku gotovo svim igračima. Nastupilo je 19 igrača, a jedino nje zaigrao vratar Filip Ivić.

Najefikasniji je bio Manuel Štrlek s šest golova, David Mandić je zabio pet, dok su Zlatko Horvat, Halil Jaganjac i Luka Cindrić dodali po tri gola. Ivan Stevanović je sakupio šest, a Marin Šego pet obrana.

Najviše problema zadavao nam je Miloš Vujović koji je predvodio Crnu Goru sa sedam golova, dok su Stefan Čavor i Nemanja Grbović zabili po četiri gola. 

"Noge su bile malo teške. Imali smo neke pogreške koje moramo ispraviti, posebno u prvom poluvremenu. U nastavku smo igrači čvršće u obrani i daleko pokretljivije. Protiv Islanda ćemo morati igrati daleko bolje," kazao je Červar.

U prvom susretu ovog turnira Crna Gora je u četvrtak pobijedila Italiju s 32:24, a posljednji dvoboj je na rasporedu u subotu kada će se u dvorani Žatika susresti Hrvatska i Italija.

Hrvatsku prvi susret na svjetskom prvenstvu očekuje u petak, 11. siječnja u Munchenu protiv Islanda. Slijedi dan odmora, a potom ogledi protiv Japana (13. siječnja), Makedonije (14. siječnja) i Bahraina (16. siječnja). Posljednji susret u skupini B imat ćemo protiv Španjolske 17. siječnja.

Moglo bi vas zanimati...