Stipanović za sada 10.
04/12/19

Stipanović za sada 10.

Hrvatska posada Tonči Stipanović i Tudor Bilić nakon prvog dana jedrenja na finalu Star Sailors league na Bahamima zauzima 10. mjesto među 23 posade koje se natječu na svojevrsnom finalu jedriličarske sezone.

U dva održana jedrenja po zapadnom vjetru jačine 10, a na momente i 15 čvorova, naši su jedriličari zauzeli sedmo i 17. mjesto. Prvi su dan kao vodeći okončali Melleby i Revkin.

Prvo jedrenje dana Tonči Stipanović i Tudor Bilić odjedrili su taktički dobro, već kod prvog okreta bili su dio vodeće skupine koja se odvojila i na koncu ušli u cilj sedmi. Na startu drugog jedrenja "kockasti" brod u klasi Zvijezda bio je među vodećima, ali kako je regata odmicala tako su Stipanović i Bilić padali sve niže u redoslijedu. Posebno ime je nedostajalo brzine u jedrenju niz vjetar.

"Deseti smo, na mjestu koje vodi u četvrtfinale. To je dobra stvar. Prvi plov smo odjedrili solidno, a u drugom se nismo baš proslavili. Imali smo jako dobar start, a kasnije nam je nedostajalo strpljenja i počeli smo gubiti pozicije jer nismo bili dovoljno brzi, pogotovo smo pali u posljednjem okretu niz vjetar", prenio je dojmove Tonči Stipanović.

Star Sailors League postoji od 2013. godine kada su vodeći jedriličari u Zvijezdi osnovali natjecanje koje je ovoj klasi omogućilo život nakon što je skinuta s olimpijskog programa. Projekt organiziran prema uzoru na teniski ATP Svjetska je jedriličarska federacija svrstala uz bok America’s Cupa, Ocean Racea, World Match Racing Toura i SailGP-a, a u šest je godine natjecanje zahvaljujući modernoj tehnologiji praćenja regata, izravnom prijenosu na internetu i atraktivnim jedriličarskim imenima steklo veliki broj poklonika.

Ovogodišnja regata jedri se do 7. prosinca.

Moglo bi vas zanimati...