Svjetski rekord Sloupa
14/05/18

Svjetski rekord Sloupa

Posljednjeg dana natjecanja na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom, kojem je domaćin bio Split,Matija Sloup bacio je disk 25,84 metra i postavio novi svjetski rekord u kategoriji F40, za atletičare niskog rasta. 

Član AKOSI "Odisej" iz Kutine je ovim rezultatom ostvarenim u Splitu za 20 centimetra popravio svoj raniji rekord. Osim toga, Sloup je dokazao svoju svestranost postavivši i novi državni rekord u bacanju kugle s daljinom 9,91 metar.

Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske koje je održano na splitskom stadionu "Park mladeži", bilo je odličnih rezultata od kojih izdvajamo još tri nova državna rekorda. Pero Sunara, član AKOSI "Poskok" iz Splita (kategorija F57) postavio je novi državni rekord u bacanju koplja hicem od 27,85 metara. Eva Blažević, članica AKOSI "Vinkovci", bacila je koplje 12,45 m i tako postavila novi državni rekord u kategoriji F56. Deni Černi, član AKOSI "Otos" iz Grubišnog Polja, postao je novim hrvatskim rekorderom u bacanju kugle (kategorija F33) s daljinom 9,77 metara.

Paraolimpijka Mikela Ristoski u svom je prvom nastupu nakon ozljede ostvarila ohrabrujući rezultat od 5,37 metara u skoku u dalj.

 

Moglo bi vas zanimati...