Svjetski rekord Sloupa
14/05/18

Svjetski rekord Sloupa

Hrvatski paraolimpijac Matija Sloup postavio novi svjetski rekord u bacanju diska s daljinom od 25.98 metara na Otvorenom atletskom prvenstvu Srbije za osobe s invaliditetom u Kragujevcu. 

Sloup je u drugom pokušaju popravio svoj dosadašnji svjetski rekord za 14 cm kojeg je postavio 13. svibnja u Splitu. Matija Sloup član je AKOSI „Odisej“ iz Kutine, a natječe se u kategoriji F40, atletičara niskim rastom.

Matija je neposredno po završetku natjecanja izjavio da se ponovno nalazi u vrhunskoj formi nakon što je prošle jeseni bio operiran te da je u potpunosti fokusiran za Europsko prvenstvo koje ga čeka polovicom kolovoza u Berlinu.

U Kragujevcu nastupaju četiri hrvatske atletičarke i 13 atletičara.

Sloup je tako popravio svoj rekord koji je sredinom svibnja postavio posljednjeg dana natjecanja na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom, kojem je domaćin bio Split, sredinom svibnja bio postavio novi svjetski rekord s hicem  25,84 metra i postavio novi svjetski rekord u kategoriji F40, za atletičare niskog rasta. 

Član AKOSI "Odisej" iz Kutine tada je s tim rezultatom za 20 centimetra popravio svoj raniji rekord. Osim toga, Sloup je dokazao svoju svestranost postavivši i novi državni rekord u bacanju kugle s daljinom 9,91 metar.

Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske koje je održano na splitskom stadionu "Park mladeži", bilo je odličnih rezultata od kojih izdvajamo još tri nova državna rekorda. Pero Sunara, član AKOSI "Poskok" iz Splita (kategorija F57) postavio je novi državni rekord u bacanju koplja hicem od 27,85 metara. Eva Blažević, članica AKOSI "Vinkovci", bacila je koplje 12,45 m i tako postavila novi državni rekord u kategoriji F56. Deni Černi, član AKOSI "Otos" iz Grubišnog Polja, postao je novim hrvatskim rekorderom u bacanju kugle (kategorija F33) s daljinom 9,77 metara.

Paraolimpijka Mikela Ristoski u svom je prvom nastupu nakon ozljede ostvarila ohrabrujući rezultat od 5,37 metara u skoku u dalj.

 

Moglo bi vas zanimati...