Toni Kanaet osvojio broncu

26/07/21

Toni Kanaet osvojio broncu

SAŽETAK

Hrvatski reprezentativac u tekvondou Toni Kanaet (25) osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 80 kilograma na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Hrvatski reprezentativac u tekvondou Toni Kanaet (25) osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 80 kilograma na Olimpijskim igrama u Tokiju.

U borbi za brončano odličje Kanaet je svladao Uzbekistanca Nikitu Rafaloviča s 24:18.

Nakon izjednačene prve runde koja je završila rezultatom 6:6, Kanaet je u drugoj stekao prednost od 15:8. Rafalovič je s dva udarca rukom početkom treće runde smanjio na 15:10, a kada je Uzbekistanac krenuo na sve ili ništa Kanaet ga je kaznio s dva udarca u tijeko i jednim u glavu kojima je osigurao pobjedu.

Kanaet je u prvom dijelu natjecanja svladao Španjolca Raula Martineza Garciju s 21:15, da bi u četvrtfinalu izgubio od kasnijeg finalista Rusa Maksima Hramčova prekidom nakon druge runde. Prolaskom Hramčova do finala Kanaet je dobio priliku boriti se za broncu kroz repesaž. Prvo je svladao predstavnika Burkine Faso Faysala Sawadoga prekidom početkom treće runde zbog prevelike razlike u bodovima. U trenutku prekida bilo je 30:10 za Kanaeta.

To je prva muška medalja za Hrvatsku u tekvondou.

"Sretan sam, još ne znam što se desilo, što sam napravio. Ciljao sam na zlato, ali znao sam da neće protiv Rusa biti lako. Izgubio sam od njega već sedam, osam, ne znam ni ja koliko puta. Ponovno me pobijedio, ponovno je dominirao", rekao je Kanaet nakon osvojenog odličja.

Iako mu je polufinalni poraz od Rusa Hramtcova odnio mogućnost borbe za naslov olimpijskog pobjednika, donio mu je dodatni poticaj na putu prema brončanom odličju.  

"Nakon te borbe sam bio ljut, izašao sam još jači. Rekao sam, ako on uđe u finale, dat ću sve od sebe, da izguram u ove dvije borbe. Eto, hvala Bogu, uspio sam ih pobijediti."

Kanaet je dodao da mu je dodatna godina zbog odgode Olimpijskih igara, zapravo, bila od velike koristi.

"Imali smo puno turnira za kvalificirati se na Olimpijske igre. Nekako se sve brzo odvijalo. Kad sam shvatio da imam još godinu dana, rekao sam da ću raditi na nekim svojim nedostacima, bolje se fizički pripremiti, dovesti se u bolju formu. Evo, pokazao sam da sam to i napravio", zaključio je 25-godišnji Splićanin.

 

Izvor: Hina
 Foto: Hina, Damir Senčar 

Moglo bi vas zanimati...