11/06/18

Trešnjevčanima prvi naslov

Slavljem hokejašica Mladosti i hokejaša Trešnjevke završeno je Prvenstvo Hrvatske u hokeju na travi. Mladostašice su u finalu, igranom na stadionu u sklopu Sportskog parka Mladost, s 3:0 bile bolje od igračica Zeline, kojima kao utjeha u ovoj sezoni ostaje naslov pobjednica Kupa Hrvatske. Igračicama sa Save to je sedmi naslov, peti uzastopni. Treće mjesto osvojile su hokejašice Zrinjevca koje su s 9:0 bile bolje od Trešnjevke.


Igrači Trešnjevke došli su, u 27. sezoni prvenstva Hrvatske, do svog prvog naslova prvaka, ali i prvog naslova od 1960. godine, kada je klub osnovan. U finalu su s 3:1 bili bolji od favorizirane Zeline, osvajača Kupa Hrvatske i najbolje momčadi osnovnog dijela prvenstva. Treće mjesto osvojili su prošlogodišnji prvaci, igrači Mladosti, koji su pobijedili Concordiju 1906 sa 6:0.
Za dva tjedna (25. - 30. 6.) u Zagrebu seniorska reprezentacija Hrvatske igra Hockey Series Open, prvi krug kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju, a uz Hrvatsku, na turniru nastupaju Austrija, Slovačka, Švicarska i Wales.

Moglo bi vas zanimati...