U Flachau utrke iz Kitzbühela

13/01/21

U Flachau utrke iz Kitzbühela

SAŽETAK

Austrijski Kitzbühel otkazao je ovotjedne utrke Svjetskog kupa u skijanju zbog loše epidemiološke situacije.

Austrijski Kitzbühel otkazao je ovotjedne utrke Svjetskog kupa u skijanju zbog loše epidemiološke situacije. U Kitzbühelu su se trebale održati nadomjesne utrke iz Wengena i to dva slaloma, u subotu i nedjelju. 

No, guverner te oblasti Günther Platter je u dogovoru s austrijskim kancelarom Sebastianom Kurzem odlučio otkazati utrke zbog 17 slučajeva zaraze mutiranim, engleskim sojem koronavirusa u obližnjem Jochbergu. 

U cijeloj regiji oko Kitzbühela vlasti su započele s žurnim testiranjima.

Čuvene utrke Lauberhorn u Wengenu otkazane su radi pandemije koronavirusa još prošle godine, a umjesto Švicaraca željeli su ih izvesti organizatori u Kitzbühelu, no to je sada otpalo iz predostrožnosti.

 

 Dva muška slaloma u subotu i nedjelju održat će se u Flachau nakon što je u srijedu austrijski Kitzbuehel otkazao te utrke Svjetskog kupa u skijanju zbog loše epidemiološke situacije, priopćio je FIS. Flachau je zadnji puta bio domaćin muškog slaloma prije malo manje od deset godina, a tog 21. prosinca 2011. godine pobijedio je hrvatski as Ivica Kostelić. 

U austrijskom Flachau u utorak je održan ženski noćni slalom, pa sva potrebna infrastruktura potrebna za utrke već postoji. 

Moglo bi vas zanimati...