U19 vaterpolisti 4.
02/09/18

U19 vaterpolisti 4.

Hrvatski vaterpolisti do 19 godina nisu osvojili odličje na Europskom prvenstvu koje se održava u Minsku, jer su u nedjelju u susretu za treće mjesto poraženi od Španjolske sa 8-9 (2-1, 4-3, 0-2, 2-3).

Karlo Kreković je sa četiri pogotka bio najbolji strijelac Hrvatske, a po jedan gol postigli su Jakov Škiljić, Ivan Malenica, Ivan Vrbnjak i Matias Biljaka. 

Mladi hrvatski vaterpolisti, koji su jučer u polufinalu pretrpjeli težak poraz od Grčke (8-0), nisu uspjeli pobijediti ni u susretu za brončanu medalju reprezentaciju Španjolsku pa se kući vraćaju bez odličja. 

Sve je dobro izgledalo za izabranike trenera Joška Krekovića do poluvremena nakon kojeg su naši mladi vaterpolisti vodili protiv Španjolske sa 6-4. Kako je Hrvatska u skupini pobijedila sa 10-9 očekivalo se da će susret za brončano odličje mirno privesti kraju. Međutim, prve poteškoće u našoj igri javile su se u trećoj četvrtinu u kojoj su Španjolci najprije izjednačili na 6-6, a nakon toga naš najbolji strijelac Karlo Kreković, koji je do tada postigao tri gola, ne koristi prigodu kada se našao sam pred španjolskim vratarom, kojeg naši mladi reprezentativci ni u sljedećem napadu nisu uspjeli iz tri pokušaja savladati i to u situaciji kada su imali igrača više. 

Španjolci su u posljednjoj četvrtini poveli sa 8-6, naši su golovima Krekovića i Biljake izjednačili na 8-8. Španjolci 47 sekundi prije kraja ponovno vode sa 9-8, a naši mladi vaterpolisti u dva napada, u kojima su u zadnjih 25 sekundi igrali s igračem više, ne uspijevaju postići pogodak koji bi im osigurao produžetak.

Moglo bi vas zanimati...