Uzlet Magnusa Carlsena

17/09/20

Uzlet Magnusa Carlsena

SAŽETAK

S tri uzastopne pobjede Magnus Carlsen probio se na 1. mjesto ubrzano-brzopoteznog turnira. 

Drugog dana internetskog kombiniranog ubrzano-brzopoteznog turnira na kojem sudjeluje 10 vrhunskih svjetskih velemajstora aktualni svjetski prvak Magnus Carlsen ubacio je u petu brzinu i nadoknadio posljedice slabog starta.

S tri uzastopne pobjede – nad Armencem Levonom Aronianom, Amerikancem Leinierom Dominguez Perezom i Indijcem Pentalom Harikrishnom – Carlsen se probio na prvo mjesto s bodom prednosti ispred Rusa Iana Nepomniačija i Amerikanca Wesleya Soa. Nakon sjajnog starta Aronian i Harikrishna posve su posustali. Armenac je zabilježio dva remija uz jedan poraz, a Indijac je uz jedan remi pretrpio čak dva poraza, tako da su pali u sredinu ljestvice.

Evo poretka poslije 6. kola ubrzanog turnira (pobjeda donosi 2, a remi jedan bod):
Carlsen 9 bodova, Nepomniači i So po 8, Aronian 7, Harikrishna 6, Nakamura, Griščuk i Xiong po 5, Dominguez Perez 4 i Firouzja 3 boda.

Danas se igraju posljednja tri kola turnira ubrzanim tempom, a natjecanje se zatim nastavlja odigravanjem dvokružnog brzopoteznog turnira s klasičnim načinom bodovanja. Konačni poredak odredit će se na temelju zbroja osvojenih bodova. Nagradni fond je 250 tisuća dolara, a nagrade se kreću u rasponu od 50 do 10 tisuća dolara.

Moglo bi vas zanimati...