Vidović 21. u Leviju
18/11/18

Vidović 21. u Leviju

Austrijski skijaš Marcel Hirscher pobijedio je u premijernom slalomu Svjetskog kupa u finskom Leviju, dok je hrvatski skijaš Matej Vidović osvojio 21. mjesto. 

Hirscher je u obje vožnje vodio veliku borbu s drugoplasiranim Norvežaninom Henrikom Kristoffersenom. Norvežanin je nakon prve vožnje zaostajao sedam stotinki, a nakraju samo devet. Treće mjesto osvojio je Šveđanin Andre Myhrer s 1.41 sekundi lošijim rezultatom. Hirscheru je to 59. pobjeda u karijeri i 28. u slalomu. 

Vidović je odlično odradio drugu vožnju nakon što je u prvoj sretno zauzeo 30. mjesto, posljednje koje vodi u drugi lauf. U drugoj utrci je Riječanin dobro iskoristio činjenicu da je startao prvi, te nakraju uzeo 21. mjesto s 2.90 sekundi zaostatka za Austrijancem i skupio prvih deset bodova ove sezone. 

U prvoj vožnji premijernog slaloma sezone nastupila su još trojica hrvatskih skijaša. Elias Kolega je startao kao 66., a utrku je završio kao 40. s zaostatkom od 2.65 sekundi, dok Filip Zubčić sa startnim brojem 57 i Istok Rodeš s brojem 68 nisu završili prvu utrku. 

Moglo bi vas zanimati...